Nu hvor jeg er gået på pension, har jeg tid til at kaste mig over nye udfordringer. Mange i mit netværk benytter mig til opgaver som renovering, reparationer og mindre ombygninger.
En af mine første udfordringer var dette sofabord, som helt tydeligt trængte til en kærlig hånd. Det var mat i lakken og havde mange lyse pletter efter varme ting.
Alle beslagene blev skruet af, og al lak slebet væk. Herefter fremstod træet helt farveløst, så det måtte have en gang bejdse for at få farven igen, inden det efterfølgende blev lakeret 5 gange. Billederne taler sit eget sprog!

Hvad gør man når hunden spiser hjørnet af den nye sofa?

Desværre kan betrækket ikke tages af og sys på symaskinen. Man tager et stykke skind, syr og former det som hjørnet, tager et søm og en hammer og laver små “huller” med en afstand på en ½ cm. hele vejen rundt. Syr med en lille krumnål og en kraftig bomuldstråd. Sy som på tegningen, så kommer det til at se ud som det var syet på maskine

Nu håber vi hunden kan holde sig fra skindet og resten af sofaen.

Det er ikke kun den ene sofa  Agnes (hunden) har moret sig med, den har også bidt hul i vores anden sofa. Det var i 2018, men vi har ventet med at ombetrække sofaen, til vi var sikre på den lille “lømmel” var færdig med at bide i tingene. Nu har vi betrukket sofaen om, og er glade og tilfredse med resultatet. Det er 3. gang jeg har ompolstre sofaen, og igen er det blevet som forventet.

Herunder er jeg lige startet på opgaven.

Har sammen med nogle andre frivillige bygget denne nye terrasse til Tennis Club Odense´s nyrestaurerede klubhus. Godt 100 m2 med handicaprampe og indbygget trappe.

Spisestuestole ombetrukket. De trætte sæder fik nyt træuld, så de igen er behagelige at sidde på. Der er mange lag der skal af, og derefter på igen. Mange søm og hæfteklamper er trukket ud, og en masse nye skudt i. Stoffet er fløjl, som er lavet som møbelstof, og der er påsat et 7 mm. velourbånd på kanterne. Nyt liv til gamle stole!

En spændene opgave med denne gamle Londonsofa, med sider der kan klappes ud. Mange ruste søm og hæfteklapper skulle trækkes ud, og en del af den indvendige beklædning blev skiftet. Opgaven med at få ternene til at passe hele vejen rund, var lidt af en udfordring, men resultatet blev flot!